När det är dags för företaget att köpa in reklammuggar är den allra viktigaste frågan hur de ska se ut. När detta ämne behandlats klart är det sedan dags att besluta sig för hur många muggar företaget ska köpa in.

Om ett företag planerar att byta namn eller grafisk profil inom kort kan det vara klokt att inte beställa hem massor av muggar, men om inget ska förändras kan det finnas fördelar med att inte bara beställa en till varje anställd.

Om ett företag bara beställer en mugg per anställd finns risk att en mugg går sönder och då måste antingen nya beställas, eller så får en enskild anställd ta en annan mugg vilket både ser konstigt ut och dessutom utesluts då denne på ett sätt ur gemenskapen eftersom just denne inte har en likadan mugg som alla andra.

Ha fräscha muggar med er logo på kontoret

Om företaget får besök kan det också kännas konstigt för besökaren om alla andra har muggar med företagets logga på, medan besökaren får en gammal mugg med ingrott kaffe.

Det är ofta tradition att beställa ett jämt antal muggar och så gör de flesta företag. Om kontoret ofta är välbesökt kan man behöva beställa väldigt många muggar. Ofta är detta en fördel eftersom att man då också har några i reserv om en mugg går sönder. Muggarna kan många gånger också ges i gåva till besökare eller liknande och då behövs också ett större antal.

Man bör heller inte glömma bort att disk inte alltid sker varje dag på ett kontor. Många gånger fylls en diskmaskin och det kan ta ett par dagar innan den är full och körs. Även då behöver företaget muggar att dricka ur. Om muggarna tar slut och det inte finns några i reserv kanske någon rent av måste sitta helt utan kaffe eller dryck under en arbetsdag.